МН17: Нідерланди продовжать докладати зусиль, щоб притягнути рф до відповідальності - Рютте

МН17: Нідерланди продовжать докладати зусиль, щоб притягнути рф до відповідальності - Рютте

Укрінформ
Нідерланди продовжуватимуть докладати зусиль щодо притягнення росії до відповідальності за збиття пасажирського літака рейсу MH17. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Твіттер прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

"Ми не зупинимось. З 2014 року ми дуже добре знайомі з обструкцією, неправдою та несправедливістю з боку росії та її президента путіна. Ми продовжуватимемо закликати російську федерацію до відповідальності за її роль у цій трагедії. Нідерландська держава, як і раніше, віддана міжнародним процесам, які вона розпочала для встановлення істини та досягнення справедливості та відповідальності", - написав Рютте.

Читайте також: Справа МН17: слідчі знайшли ознаки, що путін схвалив надання тяжкого озброєння бойовикам «днр»

Він також зазначив, що 17 листопада минулого року троє осіб були визнані винними у збитті літака рейсу MH17 та вбивстві 298 людей, їх засуджено до довічного ув'язнення.

Розслідування продовжилося після суду, і сьогодні прокуратура та міжнародна спільна слідча група (JIT) представили останні висновки розслідування. І хоча ці знахідки були значними, спільна слідча група оголосила, що наразі недостатньо доказів, щоб призвести до нових судових переслідувань.

Рютте додав, що сьогоднішня оприлюднена інформація JIT не означає закінчення процесу. Розслідування буде відновлено, коли з’являться будь-які нові відповідні дані.

Читайте також: Справа МН17: суд у Гаазі визнав росію стороною конфлікту – експерт

"Я розумію, що це рішення не те, на що сподівалися багато хто з найближчих родичів загиблих. Вони все ще сумують за своїми близькими кожен день. Гірке розчарування, що наразі недостатньо доказів для початку подальшого кримінального переслідування", - зазначив він.

Прем'єр-міністр подякував усім, хто працював над розслідуванням за надзвичайну самовідданість і зусилля.

Як повідомляв Укрінформ, Спільна слідча група (JIT) з розслідування щодо збиття літака рейсу МН17 у липні 2014 року в небі над Донеччиною дійшла висновку, що “є вагомі ознаки того, що президент росії приймав рішення щодо постачання тяжкого озброєння бойовикам “днр”.

Читайте також: Експерт - про справу МН17: За достатньої кількості доказів усі 120 осіб постануть перед судом

У JIT також підкреслили, що МН17 збив російський “Бук”.

Під час пресконференції 8 лютого 2023 року журналістам представили аудіо-файли, в яких росіяни говорять про те, що всі рішення щодо постачання “Буків” на територію України приймає найвище керівництво, тобто путін, а також аудіо-розмови путіна та ігоря злотницького - лідера проросійських сепаратистів на сході України.

Також Спільна слідча група повідомила, що попри те, що було виявлено багато нової інформації про різних причетних осіб до збиття літака рейсу МН17, докази наразі недостатньо конкретні, щоб призвести до нових судових переслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-