У Монголії через «вугільний скандал» спалахнули протести, люди штурмують уряд

У Монголії через «вугільний скандал» спалахнули протести, люди штурмують уряд

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Монголії біля Палацу уряду демонстранти вимагають від влади покарати людей, які причетні до крадіжки експортного вугілля на мільярди доларів.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє NUR.kz.

За інформацією ЗМІ, протестувальники в Улан-Баторі також штурмують Палац уряду. Силовикам вдалося відбити першу спробу штурму, проте демонстранти все ще намагаються пробитися до будівлі.

Як повідомляє CentralAsia, протести незадоволених діями уряду розпочалися вчора. Причиною протестів став скандал, пов'язаний із розкраданням експортного вугілля.

Нещодавно у ЗМІ писали, що кількість вугілля, вивезеного з Монголії, відрізняється від кількості, отриманої китайською стороною. Китайська сторона стратила посадових осіб, які причетні до крадіжки цього вугілля і відправила імена монгольських політиків, причетних до цієї справи, прем'єр-міністру Оюун-Ердену Лувсаннамсраїну.

Читайте також: "Розділяй і захоплюй": з історії російського свавілля на казахських територіях

Учасники протестів вимагали від уряду та глави держави озвучити імена тих, хто причетний до крадіжки вугілля на 44 трлн тугриків (12,9 млрд доларів).

На сайті посольства США в Монголії також з'явилося повідомлення із попередженням про демонстрації. Американська влада закликала своїх громадян уникати протестів та місць скупчення людей.

Фото: Ikon

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-