Естонія, Литва і Польща закликали ЄС прискорити підготовку дев’ятого пакета санкцій

Естонія, Литва і Польща закликали ЄС прискорити підготовку дев’ятого пакета санкцій

Заява
Укрінформ
Міністри закордонних справ Естонії, Литви і Польщі у спільній заяві привітали запровадження обмежень для ціни на російську нафту, а також закликали ЄС прискорити підготовку дев’ятого пакета санкцій проти росії.

Текст заяви оприлюднив у Твіттері міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, передає Укрінформ.

«Ми вітаємо заяву президента (Євросоюзу - ред.) фон дер Ляєн про те, що ЄС повним ходом працює над наступним пакетом санкцій проти росії. Ми знову наголошуємо на важливості швидкого ухвалення дев’ятого пакета санкцій», - наголошується в документі.

Глави зовнішньополітичних відомств привітали рішення західних країн щодо введення цінових обмежень для російської нафти.

«Початкове обмеження ціни на нафту на рівні $60 є результатом тривалих переговорів у межах G7, а також 27 членів ЄС. Це обмеження забезпечить ефективність санкцій, запроваджених до російської нафти», - зазначається в документі.

При цьому підкреслюється, що ціновий ліміт переглядатиметься що два місяці, щоби реагувати на розвиток ситуації на ринку, а також гарантувати, що обмеження будуть нижчими як мінімум на 5% від середньоринкової ціни на російську нафту.

Читайте також: Україна працює зі США над новими санкціями проти росії – Маркарова

«Ми наголошуємо, що працюватимемо й далі, щоби повністю припинити надходження прибутків в рф від продажу нафти», - йдеться у заяві.

Міністри підкреслили, що ліміт ціни на нафту – це лише один із елементів спільної відповіді на агресію рф проти України, разом із замороженням російських активів, а також запровадженням ефективних санкцій.

Як повідомлялося, Європейський Союз веде роботу над дев'ятим пакетом санкцій щодо росії через розв'язану нею війну проти України. Попередній пакет санкцій ЄС був ухвалений 6 жовтня через спробу рф незаконної анексії Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-