Верховний суд США зобов’язав Трампа оприлюднити свої податкові декларації

Верховний суд США зобов’язав Трампа оприлюднити свої податкові декларації

Укрінформ
Верховний суд США відмовив колишньому президенту Дональду Трампу у праві не надавати Палаті представників свої податкові декларації.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Politico.

“Верховний суд відкрив шлях комітету Палати представників до отримання кількох річних податкових декларацій Дональда Трампа”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Трамп офіційно заявив про участь у виборах президента США 2024 року

Зазначається, що Верховний суд підтримав рішення судів нижчої інстанції, погодившись з аргументами законодавців.

“Члени Демократичної партії у Палаті представників вже давно охочі подивитися на фінансові документи Трампа, які, за їх словами, можуть виявити значний конфлікт інтересів, що впливав на ухвалення ним рішень на посаді президента”, - стверджує видання.

Читайте також: ДеCантіс скорочує відставання від Трампа як кандидат на майбутніх виборах від республіканців

Politico зауважує, що це рішення Верховного суду, вірогідно, припинить судову тяганину, що триває з 2019-го року, коли депутати вперше офіційно звернулися до Податкового агентства з вимогою надати декларації Трампа, однак отримали відмову.

Трамп стверджував, що запит парламентського комітету служив неналежній меті: оприлюдненню його декларацій для отримання політичної переваги”, - нагадує видання.

Читайте також: Трамп заявив, що не повернеться до Twitter

Наразі невідомо, коли документи буде передано Палаті представників, але це може трапитися ще до того, як контроль над нижньою палатою парламенту перейде до Республіканської партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-