США погрожують новими санкціями Ірану через передачу озброєнь росії

США погрожують новими санкціями Ірану через передачу озброєнь росії

Укрінформ
США не виключають посилення санкцій проти Тегерана через передачу ним бойових дронів росії, пряму участь іранських військових в атаках по цивільних об’єктах в Україні, а також на тлі повідомлень про можливу передачу технологій рф для виробництва дронів.

Про це заявив у вівторок під час телефонного брифінгу координатор з питань стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили, як Іран напряму підтримував зусилля росії щодо вбивства (цивільних – ред.) українців», - зауважив представник Білого дому.

Він підкреслив, що йдеться не лише про передачу росії дронів та допомогу в навчанні російських військових у їх керуванні. «Вони (іранці – ред.) були залучені безпосередньо й допомагали росіянам вбивати невинних українських людей та атакувати цивільну інфраструктуру», - зазначив Кірбі.

У цьому зв’язку він заявив, що США «продовжують працювати зі своїми союзниками й партнерами у регіоні та за його межами, щоби притягти цей режим (у Тегерані – ред.) до відповідальності».

Кірбі наголосив, що проти Ірану вже були запроваджені санкції. Він зауважив, що Тегеран порушив резолюцію Ради Безпеки ООН, і це питання розглядається. «Ми не виключаємо варіанту введення додаткових санкцій»,- зазначив представник Білого дому.

Читайте також: Більшість частин іранських дронів виробляються компаніями США та Європи - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми повідомленнями, Тегеран і москва могли домовитися про виробництво іранських дронів на російській території – щоб іранський режим зміг уникнути нових міжнародних санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-