Німеччина закликала своїх громадян залишити Іран

Німеччина закликала своїх громадян залишити Іран

Укрінформ
Німецьке МЗС закликало громадян ФРН залишити Іран на тлі погіршення безпекової ситуації в цій державі.

Про це сказала глава відомства Анналена Бербок перед початком зустрічі G7 у Мюнстері, передає кореспондент Укрінформу.

Кілька тижнів світ спостерігає, яке жорстоке насильство іранський режим застосовує щодо власних громадян, зауважила політик. Бербок, за її словами, як глава МЗС Німеччини, стоїть на боці народу Ірану, на боці міжнародного права та права людини. «З іншого боку, я несу відповідальність за безпеку тих в Ірані, хто має німецьке громадянство. Тому ми реагуємо на безпекову ситуацію в Ірані таким кроком і тісно координуємо заходи з нашими міжнародними партнерами», - сказала міністр.

На сайті МЗС ФРН відповідний заклик з’явився 3 листопада. У дописі зазначається, що «для громадян Німеччини існує конкретна загроза бути незаконно заарештованими, допитаними та засудженими до тривалих термінів ув’язнення». Уточнюється, що перш за все, під загрозою перебувають громадяни з подвійним громадянством, які крім німецького мають також громадянство Ірану. Останнім часом мала місце велика кількість свавільних арештів іноземних громадян, нагадують у дипломатичному відомстві.

Читайте також: Іран заперечив, що становить загрозу Саудівській Аравії

Як повідомлялось, з 18 вересня 2022 року, коли померла молода іранська жінка після затримання поліцією моралі, в столиці Тегерані та в багатьох інших частинах країни тривають протести та сутички між протестувальниками та силами безпеки. Поліція та силовики застосовують насильство проти демонстрантів, є загиблі та поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-