Джонсон зібрав необхідні голоси для участі у виборах - ЗМІ

Джонсон зібрав необхідні голоси для участі у виборах - ЗМІ

Укрінформ
Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон має достатню підтримку членів парламенту, щоб узяти участь у перегонах за посаду прем'єр-міністра

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це заявив у суботу його союзник, депутат-консерватор Джеймс Дадрідж, повідомивши, що експрем’єр досяг необхідного порогу в 100 голосів.

Sunday Times, BBC і Sky News з посиланням на неназване джерело, близьке до Джонсона, повідомили, що в нього є сотня прихильників, і тому він може бути включений до виборчого бюлетеня.

Джонсон, який прибув до Лондона раніше в суботу після відпочинку на Карибських островах, офіційно не оголосив, що бере участь у конкурсі, але Дадрідж сказав, що той, за його словами, «готовий до цього».

Читайте також: Джонсон повернувся з відпустки у Британію - ЗМІ

Ексміністр фінансів Ріші Сунак та лідерка Палати громад Пенні Мордонт отримали підтримку у 127 та 23 депутатів відповідно (загалом – 357 депутатів-консерваторів). Прихильники Сунака висловили сумніви щодо кількості депутатів, які нібито підтримали Джонсона, і закликали його надати докази.

Мордонт першою і поки що єдиною з претендентів офіційно заявила про намір балотуватися на посаду глави уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер очільниця британського уряду Ліз Трасс подала у відставку з посади прем’єр-міністра, яку вона обійняла 6 вересня. Трасс виконуватиме свої обов’язки до обрання нового глави уряду, що, як очікується, має відбутися 28 жовтня.

Британські ЗМІ вважають головним фаворитом на посаду прем’єр-міністра Сунака. Серед кандидатів, які мають найбільші шанси очолити британський уряд, називають також імена лідера Палати громад британського парламенту Пенні Мордонт, чинного міністра оборони Бена Воллеса та Джонсона.

Читайте також: Міністр оборони Британії підтримає кандидатуру Джонсона на посаду прем'єра

Партійні правила змагання за лідерство означають, що всім кандидатам потрібна підтримка принаймні 100 депутатів однопартійців до понеділка, щоб залишитися в перегонах.

24 жовтня шляхом голосування серед депутатів визначать двох фаворитів. Із 25 по 28 жовтня відбудеться онлайн-голосування серед 170 тисяч членів Консервативної партії по всій Великій Британії. Вони й визначать, хто стане новим прем'єр-міністром.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-