Вірменія та Азербайджан домовилися про розміщення цивільної місії ЄС на кордоні

Вірменія та Азербайджан домовилися про розміщення цивільної місії ЄС на кордоні

Укрінформ
Лідери Вірменії та Азербайджану погодилися на розміщення цивільної місії Євросоюзу на своєму кордоні в рамках зусиль врегулювання багаторічного конфлікту, який спалахнув з новою силою у вересні цього року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Європейської ради.

«Вірменія та Азербайджан підтвердили свою прихильність Статуту Організації Об’єднаних Націй і Алма-Атинській декларації 1991 року, згідно з якими визнають територіальну цілісність і суверенітет одне одного. Вони підтвердили, що це буде основою для роботи комісій з делімітації кордону і що наступне засідання прикордонних комісій відбудеться в Брюсселі до кінця жовтня», - йдеться в заяві.

У ній також зазначається, що Вірменія погодилася сприяти розміщенню цивільної місії ЄС на кордоні з Азербайджаном, який, своєю чергою, погодився співпрацювати з місією.

Місія Європейського Союзу на кордоні між Вірменією та Азербайджаном розпочнеться в жовтні і триватиме максимум два місяці.

Читайте також: США, Азербайджан та Вірменія обговорили розробку мирної угоди

«Метою цієї місії є зміцнення довіри та сприяння роботі прикордонних комісій», - зазначено в заяві Європейської ради.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 13 вересня на кордоні між Вірменією та Азербайджаном спалахнула інтенсивна стрілянина. За кілька днів у сутичках загинули понад 170 військових з обох сторін.

Єреван заявив про «широкомасштабні провокації азербайджанської сторони». Своєю чергою влада Азербайджану наголосила, що обстріл є «відповіддю на провокацію та диверсію з боку Вірменії».

Наступний спалах бойової активності на кордоні Вірменії та Азербайджану стався 28 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-