росіяни протестують проти мобілізації - на акціях затримали вже понад 920 осіб

росіяни протестують проти мобілізації - на акціях затримали вже понад 920 осіб

Відео
Укрінформ
У російських містах на акціях протесту проти мобілізації, оголошеної владою, до 21:27 за місцевим часом (збігається з київським), затримали більше ніж 920 осіб, більше третини з них у москві - 394 активісти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ОВС-Інфо.

Багато затриманих у Петербурзі - 376 протестувальників, у Єкатеринбурзі - 40, у Пермі - 23, в Уфі - 22, у Красноярську - 19, у Челябінську - 20, у Красноярську - 19, у Воронежі й Краснодарі - по 14, у Калінінграді та Саратові - по 10, у решті міст менш ніж десять затриманих. Загалом затримання відбулися в 38 містах росії. До деяких учасників акцій силовики застосовували силу.

Повідомляється, що в петербурзькому відділенні поліції затриманих поліцейські не пускають до туалету (що прирівнюється до тортур). У Калінінграді схопили жінку, яка була в куртці з синіми і жовтими смужками, а також затримали людей, які водили хоровод. В Іжевську затримали вуличних музикантів, які виконували пісні Віктора Цоя та Єгора Лєтова.

Читайте також: Мобілізація, ядерні погрози: загнаний у пастку путін дарма підвищує ставки

Хвиля протесту почалася у рф вдень з акцій на Далекому Сході та в Сибіру.

У москві поліція почала затримувати протестувальників одразу після початку ходи. Учасники акції намагалися створити ланцюг на початку вулиці Арбат у центрі міста. Частина протестувальників скандувала: «Життя нашим дітям» та «путіна — в окопи». Незабаром на Арбаті почалися затримання.

Як повідомив порталу «ОВС-Інфо» один із затриманих, в автозаки потрапило понад десять осіб. Один із протестувальників під час затримання знепритомнів. На акцію протесту серед інших вийшли жінки, чиї сини підходять під призовний вік.

У петербурзі близько 50 протестувальників вийшли до Ісакієвського собору. Учасники акції скандували: «Ні війні» та «Ні мобілізації». Присутніх оточила поліція. За даними «ОВС-Інфо», протестувальників під час затримання б'ють кийками.

Також затримання відбуваються в Єкатеринбурзі, Владимирі, Твері та інших містах країни. Хвиля протесту почалася в рф вдень з акцій на Далекому Сході та в Сибіру.

Читайте також: Залужний про мобілізацію в рф: Знищимо всіх, хто зі зброєю прийде на нашу землю

Сьогодні президент рф володимир путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи з реалізації указу починаються з 21 вересня. Міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів.

Після оголошення в росії часткової мобілізації рух «Весна» закликав до всеросійської акції протесту «Ні могилізації!» – на 19:00 на всіх центральних площах країни.

Соратники Навального також закликали росіян виходити на вуличні акції. І заявили, що підтримують будь-яку форму протесту, готові надати їй сприяння — включаючи підпал військкоматів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-