У США оголосили надзвичайну ситуацію через поширення мавпячої віспи

У США оголосили надзвичайну ситуацію через поширення мавпячої віспи

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів у четвер оголосив надзвичайну ситуацію національних масштабів у сфері охорони здоров’я на тлі поширення вірусу мавпячої віспи серед населення країни.

Як заявили в мінохорони здоров’я США, цей крок має на меті прискорити розповсюдження вакцини проти цього захворювання, передає власний кореспондент Укрінформу.

За даними Центрів контролю та профілактики захворювань, від першого офіційного випадку виявлення мавпячої віспи в США вірусом у країні заразилися понад 6,6 тисячі людей. Це найбільша кількість зареєстрованих випадків у світі.

Читайте також: У ВООЗ занепокоєні, що мавпяча віспа може швидко поширитися серед дітей

У зв’язку із таким розвитком подій уряд США неодноразово піддавався критиці із закликами докласти більших зусиль для зменшення динаміки захворюваності. У окремих американських штатах, таких як Нью-Йорк, Іллінойс, Сан-Франциско надзвичайна ситуація була введена раніше.

Читайте також: У Каліфорнії оголосили надзвичайну ситуацію через мавпячу віспу

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила спалах мавпячої віспи, що швидко поширюється, глобальною надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я, з найвищим рівнем небезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-