Серед іноземних лідерів поляки найкраще ставляться до Зеленського, Байдена та Джонсона

Серед іноземних лідерів поляки найкраще ставляться до Зеленського, Байдена та Джонсона

Опитування
Укрінформ
У Польщі за рейтингом довіри до іноземних лідерів найкраще ставлення з боку суспільства спостерігається до Президента України Володимира Зеленського, найгірше – до президента рф путіна.

Про це йдеться в опитуванні, проведеному центром CBOS наприкінці червня – на початку липня, передає Укрінформ із посиланням на Polsat News.

Як зазначається, найбільшою довірою серед поляків користується Зеленський, якому довіряють 86% людей. Крім того, високий рівень довіри спостерігається до президента США Джо Байдена (74%). Більше позитивних оцінок, ніж негативних, у Польщі отримують також прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон (55%) та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн (46%).

Читайте також: Третина українців, які рятуються від агресії рф, планують затриматися в Польщі

Тим часом, найгірше у Польщі серед іноземних лідерів оцінюють російського та білоруського диктаторів - путіна (94%) та лукашенка (87%). Більше негативних, ніж позитивних оцінок, отримали у поляків також прем’єр Угорщини Віктор Орбан, лідер КНР Сі Цзіньпін і німецький канцлер Олаф Шольц.

Опитування було проведено 27 червня – 7 липня в Польщі серед 1084 дорослих поляків.

Читайте також: У Польщі за спрощеною процедурою працевлаштувалися понад 370 тисяч українських біженців

росія з 24 лютого веде повномасштабну війну проти України.

Від початку війни Польща стала, фактично, головним логістичним хабом для України і надає велику військову, гуманітарну та військову підтримку Києву.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-