Штати зроблять усе для безпеки Пелосі на Тайвані - Білий дім

Штати зроблять усе для безпеки Пелосі на Тайвані - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати докладуть усіх необхідних зусиль, аби візит спікера Палати представників Ненсі Пелосі на Тайвань був безпечним.

Про це заявив на брифінгу в Білому домі координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми, звісно, спостерігаємо за її візитом, як ми завжди робимо це у випадках з іншими членами Конгресу. І ми застосуємо всіх відповідних заходів, аби гарантувати безпеку її пересування в регіоні», - зазначив представник Білого дому.

Він зауважив, що «спікер має право відвідувати з візитом Тайвань», і вона вже робила це раніше без жодних інцидентів, так само як і багато інших членів Конгресу впродовж багатьох років.

Кірбі підкреслив, що візит спікера повністю відповідає політиці визнання одного Китаю, якої дотримуються Сполучені Штати: «Ми чітко наголошуємо, що в цьому не відбулося жодних змін». Він також зазначив, що Вашингтон виступає проти будь-якої односторонньої зміни цього статус-кво і не прагне встановлення незалежності Тайваню.

Читайте також: Пелосі розпочала візит на Тайвань

«Ми очікуємо, що розбіжності будуть розв’язані мирним шляхом. Ми говорили про це з КНР напряму на найвищому рівні, у тому числі в телефонній розмові минулого тижня між президентами Байденом і Сі», - сказав Кірбі.

Водночас, за його словами, з китайського боку продовжують лунати гострі заяви.

«Для Пекіна немає причин перетворювати цей візит, який відповідає давній політиці США, на своєрідну кризу або використовувати його як привід для посилення агресії та військової активності в Тайванській протоці чи навколо неї», - наголосив представник Білого дому.

Він також зазначив, що з урахуванням риторики китайського керівництва, у Вашингтоні очікують, що Пекін продовжить реагувати на візит впродовж тривалої перспективи.

«Я не можу вам назвати конкретні терміни стосовно цієї перспективи, але ми можемо очікувати цієї реакції навіть після її (Пелосі – ред.) візиту», - пояснив представник адміністрації президента США.

Читайте також: Пекін звинувачує США в ескалації у районі Тайванської протоки

У цьому зв’язку він зазначив, що з боку КНР можуть бути оголошені додаткові масштабні навчання, продовжені польоти бойових літаків за розмежувальну лінію, а також можливі заходи економічного тиску.

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників американського Конгресу Ненсі Пелосі, яка вважається третьою людиною в структурі державної влади США, прибула на Тайвань з візитом – попри погрози КНР про «наслідки» для США. В офіційній заяві з цього приводу спікер Пелосі наголосила, що Вашингтон не намагається змінити статус-кво у Тайванській протоці або відступити від політики визнання одного Китаю, однак продовжуватиме підтримку демократії на Тайвані.

Фото: ZACH GIBSON / MCT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-