Місія НАТО в Косово готова втрутитися, якщо ситуація погіршиться

Місія НАТО в Косово готова втрутитися, якщо ситуація погіршиться

Заява
Укрінформ
Очолювані НАТО міжнародні сили з підтримки миру в Косово (KFOR) готові втрутитися відповідно до свого мандату, якщо безпекова ситуація в країні погіршиться.

Як передає Укрінформ, про таке йдеться в опублікованій у Твіттері KFOR заяві.

"Загальна ситуація у північних муніципалітетах Косова є напруженою. Очолювана НАТО місія KFOR уважно стежить за ситуацією та готова втрутитися, відповідно до свого мандату, якщо стабільність опиниться під загрозу", - йдеться у заяві.

Зазначається, що місія KFOR "повністю зосереджена на щоденному виконанні свого мандату щодо забезпечення безпеки та свободи пересування для всього населення Косова".

Читайте також: Вучич у зверненні до сербів закликав до продовження мирного діалогу з Косово

Також було вказано на те, що очолювана НАТО місія продовжує повністю підтримувати процес нормалізації відносин між Приштиною і Белградом "з допомогою діалогу за сприяння ЄС і закликає всі сторони продовжувати переговори".

Як повідомлялося, серби на півночі Косова в неділю заблокували вантажівками головну дорогу біля пункту перетину кордону Яріньє. Також повідомляється про блокаду на дорозі Приштина – Рашка.

Поліція Косова оголосила, що через блокування пункти перетину кордону Яріньє та Брняк закрито. Люди користуються альтернативними маршрутами.

Читайте також: Прем'єр Косова про ситуацію на кордоні: Ми стикаємося з сербським націонал-шовінізмом

За даними ЗМІ, Ібарський міст у місті Митровиця, який з'єднує північну сербську частину та південну албанську перекрили сили KFOR – міжнародні сили під керівництвом НАТО, відповідальні за забезпечення стабільності в Косово, які було приведено у бойову готовність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-