У ВООЗ занепокоєні, що мавпяча віспа може швидко поширитися серед дітей

У ВООЗ занепокоєні, що мавпяча віспа може швидко поширитися серед дітей

Укрінформ
Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) занепокоєні, що вірус мавпячої віспи може поширитися серед дітей, які вважаються найбільш незахищеною частиною населення в контексті передачі інфекційних захворювань.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на експертні висновки ВООЗ, передає Укрінформ.

Зазначається, що наразі хвороба зафіксована у понад 80 дітей у кількох країнах. У більшості випадків передавання вірусу відбулося через побутові контакти.

«Діти, які постійно контактують у школах і дитячих садках, можуть бути особливо вразливими. По суті, вони підхоплюють десятки вірусів щороку, включно з інфекційним висипанням на руках, стопах і в ротовій порожнини, що викликає побоювання, якщо мавпяча віспа почне поширюватися в дитячих установах, її буде важко стримати», - йдеться у статті.

Читайте також: У Франції вже понад 1700 випадків віспи мавп, відкривають великий центр вакцинації

За словами експертів, вірусом мавпячої віспи може заразитися будь-хто. Ця хвороба характеризується виразками, що іноді призводять до збільшення лімфатичних вузлів або інші симптомів, схожих на грип.

«Хоча основним способом передачі є статеві контакти, вірус може поширюватися й інакше. Якщо вдома хтось захворів, вірус достатньо легко може уразити інших мешканців через спільний одяг чи рушники, доторки до виразок або тривалий контакт шкіри до шкіри, як-от під час обійм», - зазначається в статті.

Читайте також: В Естонії виявили вже п'ять випадків віспи мавп

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня ВООЗ оголосила спалах мавпячої віспи глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я.

Фото: Fabrice Coffrini/Contributor/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-