Активісти щодня пікетують Білий дім - вимагають визнати рф спонсором тероризму

Активісти щодня пікетують Білий дім - вимагають визнати рф спонсором тероризму

Відео
Укрінформ
US Ukrainian Activists (USUA) організовує щоденні акції під Білим домом, аби нагадати, що війна кремля в Європі досі вбиває людей, що Україні потрібно більше допомоги, а росія має бути визнана країною-спонсором тероризму.

Про це розповіла в коментарі Укрінформу президент організації USUA Надія Шапоринська.

«Ми виходимо щодня під Білий дім, щоб увага до подій в Україні не зменшувалася, підтримка українського народу лише посилювалася, а також щоб наслідки для кремля були набагато потужнішими й нарешті росію визнали країною, яка є спонсором тероризму і сама чинить терор», - зауважила Шапоринська.

За її словами, зараз, з огляду на літню спеку, акції проводяться щовечора, і всі, хто бажає, можуть приєднатися до них.

Водночас, підкреслила активістка, періодично проходять подібні, але більші за масштабами заходи в різних містах Сполучених Штатів. Зокрема, минулої суботи люди вийшли на вулиці Нью-Йорка, Остіна (штат Техас), Цинциннаті (Огайо), Фенікса (Аризона), Атланти (Джорджія), Сан-Дієго (Каліфорнія) та інших американських міст. Учасники цих акцій наголошують, що війна росії проти України не завершена, бої тривають і досі.

Читайте також: Британія може першою визнати рф державою-спонсором тероризму – Денисенко

«Звісно, ми вдячні американцям і адміністрації США за підтримку, яка вже надається. Але одним із наших головних меседжів залишається вимога, щоб Сполучені Штати нарешті визнали росію осередком тероризму», - розповіла Шапоринська.

Крім того, за її словами, активісти постійно звертаються до американської влади з проханням вплинути на союзників, щоб ті розірвали свої ділові зв’язки з росією та припинити спонсорувати війну кремля в Україні.

«Ми віримо, що Сполучені Штати й надалі залишатимуться поруч з Україною, а також захищатимуть мирне майбутнє демократії та всього світу», - зауважила президент US Ukrainian Activists.

Читайте також: Макрон не бачить потреби у визначенні рф як держави-спонсора тероризму

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня у День незалежності США представники Посольства України у Вашингтоні, а також українських громадських організацій вперше взяли участь у святковому параді в американській столиці. Головний меседж Української колони полягав у тому, щоб висловити вдячність американцям за підтримку народу України.

Фото надане USUA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-