росія веде «війну» зі Вселенським патріархатом у Штатах - ЗМІ

росія веде «війну» зі Вселенським патріархатом у Штатах - ЗМІ

Укрінформ
росія за допомогою громад, які перебувають під її впливом, намагається впливати на кадрові призначення в Архиєпархії Америки, що належить до Вселенського патріархату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Orthodox News.

«Автокефалія України була «дитячим» протистоянням з огляду на конфлікт, який існує між Фанаром (Вселенським патріархатом - ред.) і москвою. Тепер «війна» піднялася на інший рівень після церковного «проникнення» росіян у США. Протистояння має церковний і, звісно, ​​політичний підтекст», - пише видання.

Зазначається, що йдеться про «бурю реакцій» на рішення Архиєпархії Америки поставити архімандрита Олександра Бєлія на посаду вікарія Слов’янського православного вікаріату.

Видання нагадує, що раніше Синод Вселенського патріархату підвищив Олександра Бєлія, якого в лютому 2020 року було звільнено з російської православної церкви за кордоном, та призначив на посаду єпископа Нікополійського.

Читайте також: Вселенський патріарх назвав війну трагедією для України й соромом для тих, хто її спричинив

«росіяни з усіма громадами, на які вони впливають, намагаються створити проблеми для Архієпархії Америки», - вказує видання. І додає, що Вселенський патріархат у цьому питанні демонструє підтримку Архиєпархії Америки та її керівнику архієпископу Елпідофору.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня Православна церква України закликала Вселенського патріарха Варфоломія та предстоятелів помісних автокефальних церков засудити духовні злочини глави російської православної церкви кирила та позбавити його престолу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-