Кабінет Бориса Джонсона не зміг умовити його піти з посади

Кабінет Бориса Джонсона не зміг умовити його піти з посади

Укрінформ
Борис Джонсон залишається «абсолютно непохитним» і не має наміру йти у відставку попри заклики міністрів його кабінету прислухатися до позиції Консервативної більшості.

Про це йдеться в розширеній публікації на сайті британського телеканалу Sky News, який посилається на джерела в уряді країни, передає Укрінформ.

«Прем'єр-міністр (Борис Джонсон – ред.) хоче продовжувати боротьбу і, ймовірно, зробить нові призначення міністрів вже цього вечора після лавини відставок», - зауважує телеканал.

Крім того, зазначається, що сам Джонсон спирається у своїй позиції на мандат, який йому надали 14 мільйонів людей, і що єдиним способом для нього піти може бути рішення партії забрати у нього цей мандат.

Читайте також: У Британії пішли у відставку два ключові міністри

Наразі у відставку подали щонайменше 38 високопоставлених членів британського уряду, що суттєво підриває позиції Бориса Джонсона. У Лондоні вже обговорюються ідеї щодо можливості змінити правила, щоби провести новий вотум недовіри прем’єр-міністру.

Як повідомлялося, відставки в уряді Джонсона почалися в вівторок після того, як Даунінг-стріт визнала, що прем’єр-міністр знав про звинувачення в неналежній поведінці опального члена парламенту Кріса Пінчера у 2019 році, перш ніж найняти його на посаду заступника голови парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-