Канада заборонить більшість одноразового пластику

Канада заборонить більшість одноразового пластику

Укрінформ
З грудня 2023 року Канада заборонить збут на своїй території багатьох одноразових пластикових виробів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у міністерстві навколишнього середовища Канади.

Зазначається, що під заборону потраплять одноразові пластикові пакети, столові прибори, соломинки, палички для перемішування, контейнери для їжі, кільця для скріплення бляшанок та ряд інших виробів.

“Заборона на виробництво та імпорт цього шкідливого одноразового пластику, не враховуючи кількох винятків для специфічних випадків, набуде чинності у грудні 2022. Аби дати бізнесам у Канаді достатньо часу для переходу та вичерпання наявних запасів, продаж цих товарів буде заборонено з грудня 2023”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Читайте також: Японія скорочує використання низки пластикових товарів

Крім того, до кінця 2025-го року Канада першою у світі заборонить експорт одноразового пластику.

“За приблизними підрахунками, упродовж наступного десятиріччя, ця заборона на шкідливий одноразовий пластик дозволить позбутися 1,3 млн тонн пластику, який важко переробити, а також 22 тис. тонн пластикових відходів, що співставно із мільйоном заповнених сміттєвих пакетів”, - зазначили у відомстві.

Читайте також: Україна отримала 773 мільйона доларів кредиту від Канади

Додамо, що у Канаді щороку продукується 3 млн тонн пластикових відходів, з яких переробляється лише 9%. Більшість пластику опиняється на звалищах, а близько 29 тис. тонн потрапляє в природне середовище. Канадці щорічно використовують до 15 млрд пластикових пакетів та 57 млн питних соломинок, які дуже шкодять екології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-