Байден обговорить із Шольцем посилення тиску на рф та підтримку України – Білий дім

Байден обговорить із Шольцем посилення тиску на рф та підтримку України – Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден проведе особисту зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцем, який головує в G7, щоби скоординувати міжнародні зусилля з економічної ізоляції рф, підтримки України та пом’якшення наслідків війни для світу.

Про це заявив у четвер під час пресбрифінгу в Вашингтоні координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У Німеччині президент зустрінеться з канцлером Шольцем, який головує зараз у G7, щоби продовжити тісну координацію в межах порядку денного G7, а також ключових пріоритетів, які ми просуватимемо разом», - підкреслив Кірбі.

Читайте також: Штати оголосили новий пакет допомоги Україні на $450 мільйонів

Він уточнив, що ці пріоритети включають, у тому числі нові зобов’язання для подальшої ізоляції росії від глобальної економіки; знищення ланцюгів оборонних поставок рф; продовження боротьби з ухиленням росією та її прибічниками безпрецедентних санкцій Заходу.

«Завдяки нашим діям, росії все складніше робити виплати за облігаціями, і вона все більше наближається до дефолту. Наші заходи сильніше «затягують гайки» та обмежують доходи, необхідні путіну для фінансування цієї війни», - зауважив офіційний представник адміністрації США.

Читайте також: Байден не боїться розколу між США й союзниками у ставленні до війни рф проти України

Крім того, за словами Кірбі, серед нових викликів, які належить подолати G7, є пом’якшення наслідків путінської війни на споживчі ціни у сферах енергетики і продовольства.

Ще одним напрямом спільних зусиль країн G7, за словами Кірбі, є забезпечення України можливостями, щоби вона могла захистити себе на полі бою, а також мала найсильніші позиції за столом переговорів. Для цього, підкреслив представник Білого дому, найвпливовіші економіки світу «збільшать до максимуму ціну для путіна та його прибічників та мінімізують вплив цієї війни на США та союзні країни».

Читайте також: Білий дім назвав три цілі Байдена на самітах G7 і НАТО в Європі

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден наприкінці тижня вирушає в Європу для участі в саміті G7 у Німеччині, а також у зустрічі лідерів держав НАТО в Мадриді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-