Голодна смерть загрожує восьми мільйонам дітей у 15 країнах світу – ЮНІСЕФ

Голодна смерть загрожує восьми мільйонам дітей у 15 країнах світу – ЮНІСЕФ

Укрінформ
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) попереджає про загрозу голодної смерті для 8 млн. дітей у 15 країнах світу, передає Укрінформ.

Як повідомила в Лондоні на брифінгу в четвер виконавчий директор ЮНІСЕФ Кетрін Рассел, кількість голодуючих дітей, які страждають від важкої форми виснаження, продовжує збільшуватися. З січня по червень вона зросла більш як на 250 тисяч – з 7,67 млн. до 7,93 млн.

Загалом не отримують мінімального харчування, необхідного для росту та розвитку в ранньому дитинстві, щонайменше 40 млн дітей у 15 країнах, віднесених ЮНІСЕФ до групи найбільшого ризику. До них належать Буркіна-Фасо, Чад, Кенія, Сомалі, Судан, Афганістан, Гаїті, Малі, Нігер, Нігерія, Південний Судан, Ємен, Мадагаскар, Ефіопія, Демократична Республіка Конго.

Читайте також: Брехня росії не зніме з неї відповідальність за посилення голоду у світі - Держдеп

Крім того, ще 21 млн дітей відчувають гостру нестачу продовольства, внаслідок чого вони піддаються високому ризику виснаження.

Серед причин погіршення ситуації Рассел назвала зростання цін на продовольство, зумовлене війною в Україні, постійну посуху через зміни клімату в деяких країнах, іноді в поєднанні з конфліктами, вплив на економіку COVID-19. Усе це призводить «до катастрофічних рівнів недоїдання серед дітей у віці до 5 років», додала керівниця ЮНІСЕФ.

Читайте також: росія мусить припинити «гратися» з глобальним голодом - глава МЗС Франції

Вона закликала країни G7, які зберуться в Німеччині на саміт, виділити 1,2 млрд доларів для задоволення невідкладних потреб дітей, яким загрожує смерть від важкої форми виснаження.

До слова, важке виснаження, за якого діти не можуть рости, є смертельно небезпечною формою недоїдання. Ослаблена імунна система підвищує ризик смерті серед таких дітей у віці до 5 років в 11 разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-