Виробники прохолодних напоїв у рф зіткнулися з нестачею вуглекислого газу

Виробники прохолодних напоїв у рф зіткнулися з нестачею вуглекислого газу

Укрінформ
У росії виник дефіцит вуглекислого газу (CO2) для виробництва газованих напоїв.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише «Коммерсант» з посиланням на представників галузі.

За словами джерела в одній з великих компаній, що виробляють прохолодні напої, труднощі із закупівлею вуглекислого газу виникли наприкінці травня — на початку червня, а нестача цього інгредієнта поки що оцінюється в 10–15%.

Гендиректор МПБК «Очаково» Юрій Антонов заявив, що останні два тижні компанія має «критичний дефіцит» вуглекислого газу і змушена коригувати виробничу програму. У ДК «Чорноголовка» кажуть, що у зоні ризику у липні опиниться 15–20% газованих напоїв, якщо не вдасться закупити достатній обсяг вуглекислого газу.

Вуглекислий газ — побічний продукт при виробництві добрив, постачання яких на зовнішні ринки стало скорочуватися через кризу в зв'язку з воєнними діями в Україні, пояснив один із співрозмовників видання. Крім того, вважає він, міг зрости попит на вуглекислий газ з боку інших галузей, наприклад, хімічної, а деякі заводи, де випускається CO2, ймовірно, розпочали плановий ремонт.

Читайте також: Чехія зупинила видачу віз росіянам та білорусам до березня 2023 року

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну багато міжнародних компаній оголосили про зупинення роботи в рф або про те, що йдуть з російського ринку. Серед них найбільші виробники напоїв – Coca-Cola та PepsiCo. Coca-Cola оголосила, що припиняє роботу в росії та розпродає запаси своєї продукції, а PepsiCo заявила, що перестає випускати на російських заводах свої найпопулярніші напої - Pepsi, Mirinda та 7Up.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-