Санду підписала закон про заборону в Молдові російських новин і фільмів

Санду підписала закон про заборону в Молдові російських новин і фільмів

Укрінформ
Президент Молдови Мая Санду підписала закон, який забороняє в країні показ російських новинних та аналітичних програм, а також військових фільмів із рф та інших країн, які не ратифікували Конвенцію про транскордонне телебачення.

Про це заявила голова Ради з питань телебачення і радіо країни Ліліана Віцу, передає Укрінформ із посиланням на IPN.

За словами Віцу, наступного тижня закон набуде чинності, а пропаганда каратиметься набагато жорсткіше. Таким чином, засоби масової інформації, які дезінформують, поступово піддаватимуться санкціям, починаючи від накладення штрафів і закінчуючи позбавленням права транслювати рекламу, зазначає IPN.

Читайте також: Санду відповіла на претензії лаврова: Не бачу зв'язку між російським газом і рухом Молдови до ЄС

«Закон був промульгований і наступної п'ятниці, ймовірно, буде опублікований в Monitorul oficial і набуде чинності. Встановлюється поняття дезінформації, що передбачає набагато жорсткіші санкції... У разі дезінформації буде надано право позбавлення права на ліцензії на строк до 7 днів, і це може статися і в період виборів, дуже важливий період, коли ми спостерігаємо велику кількість дезінформації», - сказала Віцу під час передачі на телеканалі RliveTV.

Читайте також: Статус кандидата в ЄС рекомендують надати також Молдові

Наразі політичні або військові новини та передачі з країн, які не ратифікували Конвенцію про транскордонне телебачення, включаючи росію, заборонені рішенням Комісії з надзвичайних ситуацій.

З набранням чинності закону про інформаційну безпеку ці медіапродукти більше не зустрічатимуться в ефірних мережах навіть після закінчення терміну дії надзвичайного стану.

Віцу каже, що війна в Україні змушує владу вживати набагато жорсткіших заходів щодо пропаганди, яка йде з-за кордону.

Як повідомляв Укрінформ, парламент Молдови 2 червня ухвалив закон про боротьбу з дезінформацією та пропагандою, який, зокрема, забороняє трансляцію російських новин і пропагандистських шоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-