Сьогодні у Британії голосуватимуть про довіру Джонсону

Сьогодні у Британії голосуватимуть про довіру Джонсону

Укрінформ
Консервативна партія увечері 6 червня проведе голосування щодо вотуму довіри лідеру партії й прем’єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Зокрема, саме голосування, яке стало можливим після збору необхідних 54 листів членів парламенту від партії Джонсона з вимогою провести голосування, відбудеться сьогодні з 20:00 до 22:00 (за київським часом) в Палаті громад, а оголошення результату очікується приблизно за годину після завершення голосування.

Для того, щоб Джонсона усунули з посади глави уряду, необхідно, щоб половина депутатів Консервативної партії у парламенті плюс один проголосували проти нього – нині ця межа дорівнює 180 депутатам.

«Прем’єр-міністр вітає можливість для депутатів висловити свою думку і нагадає їм, що коли вони об’єднані та зосереджені на питаннях, які важливі для виборців, то немає (в країні – ред.) більш грізної політичної сили», - заявив речник Джонсона.

Читайте також: Країни G7 шукають шляхи поновлення експорту зерна з України – Джонсон

Зазначається, що голосування щодо вотуму довіри главі британського уряду спричинене скандалом із вечірками у розпал локдауну під час пандемії COVID-19 у травні 2020-го за участю Джонсона. Також його оштрафували за святкування свого дня народження в будівлі Офісу прем’єра на Даунінг-стріт 10 у червні того ж року. Джонсон публічно вибачився за цей скандал, але відмовився залишати посаду.

Як повідомлялося, Джонсон очолює британський уряд із 24 липня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-