У 27 країнах світу підтвердили 780 випадків віспи мавп - ВООЗ

У 27 країнах світу підтвердили 780 випадків віспи мавп - ВООЗ

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що з 13 травня по 2 червня було виявлено 780 випадків віспи мавп у 27 країнах світу, що не були ендемічні для даного вірусу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт ВООЗ.

В організації наголосили, що здебільшого йдеться про чоловіків (але не виключно про них), які мали статевий акт із чоловіками.

ВООЗ оцінює ризик поширення хвороби на глобальному рівні, як «помірний».

Читайте також: У Латвії зафіксували два випадки мавпячої віспи

Станом на сьогодні відомо, що виявлений у неендемічних державах вірус віспи мавп належить до західноафриканського варіанту.

Крім того, в більшості випадків ті, хто заразився, не відвідували Західну або Центральну Африку. Лише невелика кількість заражень пов'язана з поїздками до Нігерії.

Як повідомляв Укрінформ, віспа мавп, яка зазвичай виявляється лише в Африці, поширюється у Європі та Північній Америці.

Читайте також: Як ковід віспі мавп допоміг, або Імунітет – справа тонка

Віспа мавп не поширюється легко серед людей. Це відбувається лише через тісний контакт, наприклад, через заражені частинки з виразок на шкірі хворого, повітряно-крапельним шляхом у разі тривалого контакту та через предмети, на яких збереглись інфіковані частинки.

Керівник технічного відділу програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров’я Розамунд Льюїс заявила, що спалах вірусу мавпячої віспи, який зафіксовано в країнах Європи, навряд чи загрожуватиме світові масштабною пандемією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-