Cанкції мають стосуватися усіх сфер економічного життя росії – Моравецький

Cанкції мають стосуватися усіх сфер економічного життя росії – Моравецький

Укрінформ
Європейська комісія у питанні санкцій проти росії повинна концентруватися на конфіскації російського майна за кордоном. Економічні санкції мають стосуватися усіх сфер життя рф.

На цьому наголосив глава польського уряду Матеуш Моравецький під час спільній пресконференції з прем’єр-міністром Чехії Петером Фіалою після завершення чесько-польських міжурядових консультацій у Празі, передає власний кореспондент Укрінформу.

Як зауважив польський прем’єр, у питанні санкцій проти рф Польща акцентує на потребі конфіскації замороженого майна російських олігархів та росії.

“Ми намагаємося схилити Єврокомісію до роботи в цьому напрямку”, - підкреслив глава польського уряду.

Читайте також: Зеленський вручив державні нагороди Моравецькому й Качинському

Він також зазначив, що санкції повинні бути болючими для секторів економіки росії.

“Важливо, щоб наші спільні дії стосувалися усіх тих галузей економічного життя в росії, які фактично можуть бути уражені нашими санкціями. Таких сфер є ще багато і на них треба концентруватися”, - наголосив Моравецький.

Своєю чергою Фіала підкреслив, що потрібно і далі тиснути на росію. За його словами, конкретні санкції проти рф є результатом тиску, який здійснюють країни Центральної Європи, зокрема Польща і Чехія.

Читайте також: Польща буде економічним хабом для України – Моравецький

“Голос Центральної Європи сприймається усе серйозніше на засіданнях Євроради. Ми знаємо, чого хочемо, ми спираємося на дуже конкретні цінності і маємо спільну аргументацію. Тому ми продовжуватимемо діяти в цьому напрямку”, - наголосив Фіала.

Під час пресконференції чеський і польський прем’єри підкреслювали, що потрібно надати максимальну допомогу Україні у протидії російському агресору.

“Для обох наших країн єдиним рішенням є перемога України і збереження її незалежності”, - підкреслив Фіала.

Читайте також: Санкції проти рф вже починають діяти, однак продаж нафти їх компенсує – Моравецький

Він додав, що обидві країни переконуватимуть європейських партнерів надавати підтримку Україні.

Моравецький зазначив, що Польща перебуває у тісному контакті із США, Великою Британією та союзниками із Західної Європи, завдяки діям яких “зростають шанси України, оскільки Україна повинна перемогти у цій війні”.

За результатами польсько-чеських переговорів між Варшавою і Прагою було підписано, зокрема, угоди про співпрацю у сфері інфраструктури у контексті розбудови транспортних сполучень між обома країнами. Крім того, країни домовилися тісніше співпрацювати у військовій сфері, зокрема щодо спільних закупівель озброєння у третіх країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-