США готові посилити дипломатію й розширити діалог з Китаєм - Блінкен

США готові посилити дипломатію й розширити діалог з Китаєм - Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати готові посилити дипломатію й розширити комунікації з Китаєм з усіх питань.

Про це він заявив у четвер під час виступу в Університеті Джорджа Вашингтона, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо розраховувати на те, що Пекін змінить свою траєкторію. Тож ми сформуємо стратегічне середовище навколо Пекіна, щоби просунути наше бачення відкритої й інклюзивної міжнародної системи», - заявив держсекретар США.

Він підкреслив, що Вашингтон готовий до відкритого діалогу з Пекіном «щодо повного кола питань». При цьому, за його словами, США не матимуть на меті завадити зростанню Китаю чи заблокувати його глобальний статус.

Читайте також: Україну влаштовує позиція Китаю щодо війни з рф — Зеленський

«Натомість ми будемо захищати й зміцнювати міжнародне право, домовленості, принципи й інститути, які підтримують мир і безпеку, захищати права окремих осіб і суверенних держав»,- наголосив держсекретар США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати й Китай мають «співіснувати та взаємодіяти».

Блінкен зазначив, що ця стратегія базуватиметься на основних принципах інвестування, взаємодії й конкуренції.

«Ми інвестуватимемо в основи нашої потужності вдома – нашу конкурентоспроможність, інновації й демократію. Ми об'єднаємо наші зусилля з мережею союзників і партнерів, щоби діяти зі спільною метою», - пояснив Блінкен.

Читайте також: росія може стати васалом Китаю – експерт

Крім того, за його словами, США конкуруватимуть із Китаєм, «щоби захищати наші інтереси й вибудовувати наше бачення майбутнього».

Держсекретар підкреслив, що Сполучені Штати «не прагнуть конфлікту чи нової холодної війни» з Китаєм, а навпаки, «сповнені рішучості уникати цього».

Як повідомляв Укрінформ, під час Давоського форуму президент Eurasia Group Аян Бреммер висловив думку, що нова холодна війна між США і Китаєм малоймовірна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-