Більшість поляків підтримує ембарго на нафту та газ із росії

Більшість поляків підтримує ембарго на нафту та газ із росії

Опитування
Укрінформ
Більшість громадян Польщі (73%) підтримує запровадження ембарго на енергоносії з росії.

Про це йдеться в опитуванні, проведеному центром SW Research для видання Rzeczpospolita, передає Укрінформ.

Як зазначається, на запитання, чи потрібно запроваджувати санкції на енергоносії з рф (нафта, газ, вугілля) ствердно відповіли 73% респондентів, 11,7% були проти, а 15,3% не визначилися з цього приводу.

Введення ембарго на російські енергоносії підтримують більше чоловіки (75%), ніж жінки (71%), 80% жителів великих міст (понад 200 тис.) та осіб з невисоким рівнем доходу (77%). Трохи нижча підтримка спостерігається у віковій групі 25-34 роки (64%).

Опитування було проведено 10-11 травня серед 800 жителів Польщі з різних регіонів віком від 18 років.

Читайте також: В України немає зайвих шести місяців, щоб чекати на нафтове ембарго ЄС - Устенко

Як відомо, запровадити в ЄС повне ембарго на енергоносії з рф закликає Україна. В Євросоюзі триває дискусія щодо повної заборони на постачання до ЄС енергоносіїв з рф. Проти запровадження повного ембарго на європейські енергоносії виступає Угорщина. Єврокомісія запропонувала кільком країнам ЄС, які найбільше залежать від енергоносіїв з росії (Угорщина, Чехія, Словаччина) перехідний період з можливістю тимчасово купувати газ з рф. Утім, Будапешт наразі не хоче йти на жодні поступки Брюсселю в цьому питанні.

росія з 27 квітня повністю припинила постачання газу до Польщі та Болгарії, оскільки ці країни відмовилися платити за нього в рублях, як цього почав вимагати кремль.

рф з 24 лютого веде повномасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-