Стрілянина у штаті Нью-Йорк, в якій загинули 10 осіб, була «расово мотивована» - ФБР

Стрілянина у штаті Нью-Йорк, в якій загинули 10 осіб, була «расово мотивована» - ФБР

Укрінформ
Стрілянина у місті Буффало американського штату Нью-Йорк, внаслідок якої в суботу було вбито десять осіб і ще трьох поранено, мала расове підґрунтя.

Як передає Укрінформ з посиланням на CBS News, підозрюваному, якого затримала поліція, висунуто звинувачення у вбивстві на ґрунті ненависті та як прояв расово мотивованого насильницького екстремізму.

За уточненими даними, приблизно о 14:30 18-річний білий чоловік вийшов зі свого автомобіля біля магазину Tops Friendly Market, при собі мав вогнепальну зброю та захисне спорядження. Крім того, тримав камеру й вів пряму трансляцію стрілянини.

За даними поліції, підозрюваний застрелив чотирьох осіб на парковці, ще трьох – біля магазину. Коли він зайшов усередину, охоронець зробив кілька пострілів, проте бронежилет його захистив, після чого той убив охоронця. Усередині магазину він продовжував стріляти, убивши, зокрема, одного й поранивши трьох працівників магазину.

Читайте також: У США чоловік відкрив стрілянину у супермаркеті, семеро вбитих

Коли підозрюваний повернувся до виходу, то зіткнувся з поліцейськими. Він приставив пістолет собі до шиї, проте ті вмовили його опустити зброю і здатися. Після цього його взяли під варту.

Окружний прокурор Джон Флінн зазначив, що підозрюваний Пейтон Гендрон обвинувачується у вбивстві першого ступеня, що за законами Нью-Йорка є найтяжчим злочином. Гендрон своєї вини не визнав. Його чекає довічне ув'язнення без права на умовно-дострокове звільнення. Слухання в кримінальній справі призначено на 19 травня.

Паралельно з поліцією справу розслідує ФБР. Представник ФБР у Буффало заявив, що вона розглядається як злочин на ґрунті ненависті та як випадок расово мотивованого насильницького екстремізму. Він не вдавався в деталі, зазначивши лише, що докази вказують на «расову ворожість» підозрюваного.

Читайте також: На станції метро у Нью-Йорку сталася стрілянина, є поранені

Зазначається, що під час стрілянини він вигукував відповідні образи.

На пресконференції офіційні особи повідомили, що 11 із 13 жертв були афроамериканцями.

У ЗМІ повідомляється, що поранено дитину одного зі співробітників сенатора штату Нью-Йорк Тіма Кеннеді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-