Німеччина загравала з путіним роками - Ребекка Гармс

Німеччина загравала з путіним роками - Ребекка Гармс

Укрінформ
Загравання з росією десятиліттями було мейнстрімом німецької політики, а не лише політикою соціал-демократів, яки наразі багато хто звинувачує.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявила ексдепутатка Європейського парламенту від партії «Зелених» Ребекка Гармс.

Соціал-демократи, за її словами, несуть дуже велику відповідальність, «але стратегія щодо росії, яку вони назвали «Russland Politik», потім перезавантажили, і Штайнмаєр назвав її «Новою політикою щодо росії» (Neue Russland Politik), була великою мірою мейнстрімом німецької політики; це не було відповідальністю лише однієї партії».

Гармс зауважила, що німецькі політики та великий бізнес просто відмовлялися визнавати реальність, яку бачили, про яку мали доповідати дипломати, які працювали у рф. Ситуація була цілком зрозумілою вже тоді, коли путін готувався до свого довічного президентства, призначивши медвєдєва. Політики та бізнес, зазначає політик, просто вирішили не бачити всього цього. Вони їздили в росію та бачили речі «очима російської політики, її інтересів». Звісно, свою роль відіграла можливість отримувати відносно дешеву енергію. Гармс з обуренням говорить про глибоку залежність від російських енергоносіїв, яка лише посилилася після 2014-го з будівництвом «Північного потоку 2» та продажем німецьких газових сховищ російським олігархам.

Читайте також: путін знищує Маріуполь і Харків суто з ненависті – Ребекка Гармс

Отже політика останніх років не було помилкою, про що зараз всі говорять, переконана ексдепутатка. Вона згадує, що «Зелені», та й не тільки вони, в Європарламенті з 2014 року постійно говорили про те, що енергетичний сектор мав бути включений до санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, канцлер Німеччини Олаф Шольц розкритикував свого попередника та однопартійця Герхарда Шредера за продовження роботи у російських енергетичних компаніях і закликав Шредера подати у відставку із займаних ним посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-