Президент Фінляндії обговорив із Байденом подальші кроки щодо вступу до НАТО

Президент Фінляндії обговорив із Байденом подальші кроки щодо вступу до НАТО

Укрінформ
Президент Фінляндії Саулі Нійністе обговорив у телефонній розмові з президентом США Джо Байденом та прем'єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон подальші кроки Фінляндії на шляху до членства в НАТО. 

Про це передає Укрінформ із посиланням на CNN та твіти фінського лідера.

«Ми розділили глибоке занепокоєння війною росії в Україні. Я розповів про подальші кроки Фінляндії на шляху до членства в НАТО. Фінляндія глибоко цінує необхідну підтримку з боку США», - написав він у твіті.

Прем'єр-міністр Швеції також зазначила у Твіттері, що лідери обговорили «російську агресію проти України» й політику безпеки Швеції та Фінляндії. Андерссон висловила подяку за «підтримку Америкою нашої безпеки та відповідного вибору».

Читайте також: Фінляндія вступає до НАТО через «суттєві зміни безпекового середовища» - посол

Президент і прем'єр-міністр Фінляндії уже заявляли про свою підтримку вступу країни в НАТО. У відповідь кремль попередив про можливі заходи у відповідь.

Учора фінський президент також мав розмову з канцлером ФРН Олафом Шольцом, під час якої висловив Німеччині вдячність за підтримку членства в НАТО і обговорив «необхідність досягнення миру в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що не налаштований позитивно щодо вступу Швеції та Фінляндії в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-