Пентагон закликав Конгрес ухвалити до 19 травня новий пакет допомоги Україні

Пентагон закликав Конгрес ухвалити до 19 травня новий пакет допомоги Україні

Укрінформ
Попереднього пакета оборонної підтримки США для України вистачить ще до наступного четверга, втім для забезпечення безперервного потоку зброї й обладнання українським партнерам Конгрес має ухвалити новий пакет у найкоротші терміни.

Про це заявив у п’ятницю під час брифінгу в Пентагоні речник оборонного відомства Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«19 травня – це день, коли ми реально, у разі відсутності додаткових повноважень, починаємо втрачати можливість надсилати нові матеріали. З 19 травня це почне впливати на нашу здатність безперебійно постачати допомогу», - зауважив Кірбі.

Читайте також: Конгресмени представили законопроєкт щодо розслідувань злочинів рф в Україні - Арахамія

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня Палата представників США ухвалила масштабний законопроєкт, який передбачає додаткове виділення близько $40 мільярдів для реагування на агресію рф проти України. Сенат планував ухвалити законопроєкт у четвер, 12 травня. Однак сенатор-республіканець Ренд Пол, якого вважають проросійським політиком і прихильником Дональда Трампа, заблокував прискорений процес ухвалення нового пакету підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-