Газпром повідомив про заборону використовувати ділянку газопроводу Ямал - Європа в Польщі

Газпром повідомив про заборону використовувати ділянку газопроводу Ямал - Європа в Польщі

Укрінформ
Після того, як росія 11 травня включила компанію Europol Gaz, якій належить польська ділянка трубопроводу Ямал - Європа, до списку санкцій, газпрому заборонено використовувати її для транспортування газу. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у ТГ-каналі Газпрому.

«Встановлено заборону на здійснення угод та платежів на користь осіб, які перебувають під санкціями, зокрема для газпрому це означає заборону на використання газопроводу, що належить компанії Europol Gaz, для транспортування російського газу через Польщу», - повідомив офіційний представник компанії сергій купріянов.

Польща 26 квітня внесла газпром до списку санкцій, тим самим заблокувавши для нього можливість здійснювати права за акціями та іншими цінними паперами Europol Gaz та отримувати дивіденди.

Читайте також: газпром не скористався можливістю збільшити транзит до ЄС через станцію «Суджа»

Уряд росії 11 травня ввів санкції щодо 31 іноземної компанії, які є діючими або колишніми «дочками» газпрому.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України - повномасштабний наступ. Ворог робить масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно протидіють російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-