Міністр оборони Британії: путін має змиритися з тим, що програв

Міністр оборони Британії: путін має змиритися з тим, що програв

Укрінформ
Президент рф володимир путін має змиритися з тим, що програв, росія зараз – менш сильна країна, ніж була до повномасштабного вторгнення в Україну. Політичне та військове керівництво рф припустилося помилок як у розрахунках до вторгнення, так і продовжує їх робити нині.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інтерв’ю міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса NBC News.

«Він (путін – ред.) повинен змиритися з тим, що в кінцевому підсумку він програв. Тож що б не сталося в Україні, давайте враховувати, що росія зараз – менш сильна країна, ніж була до цього вторгнення», – сказав міністр.

За його словами, збройні сили рф виснажені, і москва зіткнеться з труднощами у забезпеченні своєї армії, особливо через те, що санкції перешкоджають росії імпортувати західні технології, необхідні для більшої частини її військової техніки.

Воллес зазначив, що на Донбасі, де кремль розповідав про великий наступ, російські сили продовжують покладатися на застарілу тактику, використовують важкі, часто неточні бомбардування в поєднанні з некоординованим рухом сухопутних військ.

Читайте також: ЗСУ продовжують успішний контрнаступ на північ від Харкова – Міноборони Британії

«Вони роблять багато помилок, але їхня реакція – це більше обстрілів, більше жорстокості та гарматного м’яса… У них все ще виникають проблеми з досягненням бажаного ефекту», – сказав Воллес.

За його словами, і США, і Велика Британія вважають, що найефективнішим способом допомогти Україні на даний момент є забезпечення ОВТ російського виробництва радянських часів, сумісного з тим, що вже мають Збройні сили України.

Читайте також: Україна успішно атакує ППО та судна постачання рф біля Зміїного – Міноборони Британії

«Міністерство оборони Великої Британії зосередилося на пошуку обладнання російського виробництва в країнах по всьому світу, але чиновники виявили, що росія також прагне поповнити власні запаси… Іноді ми стикаємося з росіянами в деяких країнах, які шукають якісь запаси, тому що це те, що у них швидко закінчується», – цитує видання слова Воллеса.

Міністр оборони також розповів, що російські війська були настільки погано оснащені, що пілоти літаків встановлювали GPS-пристрої у кабінах, оскільки не могли покладатися на бортове навігаційне обладнання. «GPS-приймачі були знайдені приклеєними до панелей приладів збитих російських Су-34, щоб пілоти знали, де вони знаходяться, через погану якість їхніх власних систем», – сказав Воллес.

Читайте також: Через санкції рф використовує чіпи з холодильників та посудомийок у військовій техніці - Мінторг США

Він каже, що російське керівництво припустилося помилки як щодо свого оснащення та розвідки, так і щодо реакції українців.

«Залишився один компонент, і це жорстокість, яку він (путін – ред.) все ще тримає «у задній кишені»… Світ не може дозволити росії взяти верх, використовуючи жорстокі методи з невибірковими обстрілами та звірствами», – сказав Воллес.

Він вважає, що росію більше обурюють жорсткі економічні санкції, ніж зброя, яка надходить українським військовим, оскільки санкції та їхню дію неможливо приховати від населення.

Як повідомляв Укрінформ, у середу міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі зі своїм британським колегою Беном Воллесом у Пентагоні обговорили подальшу підтримку Україні на тлі агресії росії.

Читайте також: росії знадобляться роки, щоб відновити повітряно-десантні війська – розвідка Британії

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-