Генсек ООН не розуміє путіна, але продовжить із ним діалог

Генсек ООН не розуміє путіна, але продовжить із ним діалог

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш нічого не знає про цілі та плани президента рф володимира путіна щодо війни проти України, однак вважає за потрібне продовжувати з ним діалог, «бо це дає зрозуміти мотивацію і цілі».

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це Гутерреш заявив під час пресконференцій з керівництвом Австрії у середу у Відні.

«Якби я це знав, то (це означало б, що – ред.) у мене дар передбачення, який мене вже зробив би дуже багатою людиною завдяки лотерейним білетам», - відповів Гутерреш на пресконференції з президентом Австрії на питання про цілі та плани путіна щодо України.

Пізніше на пресконференції Гутерреша вже з канцлером та главою МЗС Австрії журналісти знову повернулися до зустрічі генсека ООН з путіним у москві, запитавши, наскільки доцільними є такі контакти. У відповідь Гутерреш заявив, що «для розв'язання проблеми треба говорити з тим, хто цю проблему створив». «І тому є сенс говорити з керівником російської федерації. Є сенс говорити з усіма важливими гравцями у нинішній кризі», - наполягає генсек ООН.

На його переконання, ці контакти важливі, бо дають можливість «зрозуміти мотивацію та цілі» і потім бути ефективнішими з «нашими власними ініціативами».

Читайте також: Генсек ООН: Зараз немає «видимих можливостей» для миру в Україні

Як повідомлялося, 26 квітня генсек ООН Антоніу Гутерреш їздив до москви на зустріч з путіним. 28 квітня він прибув з візитом до Києва і в цей час росія завдала черговий ракетний удар по українській столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-