Аграрні міністри G7 обговорять допомогу Україні

Аграрні міністри G7 обговорять допомогу Україні

Укрінформ
Міністри сільського господарства країн G7 на зустрічі 13-14 травня обговорять ситуацію в Україні та шляхи допомоги українським аграріям в умовах війни.

Про це заявила на брифінгу в середу представниця Мінекономіки ФРН Анніка Айнгорн (Annika Einhorn), передає Укрінформ.

У рамках головування ФРН у G7 міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір запросив до Штутгарта своїх колег - міністрів групи.

Оздемір також запросив українського колегу Миколу Сольського, який візьме участь у зустрічі в п’ятницю та розповість про ситуацію в Україні.

«Головною темою зустрічі буде війна росії проти України, її наслідки для самої України, але також для глобальної продовольчої безпеки», - зазначила Айнгорн.

Очікується, що Німеччина порушить, зокрема, питання про те, як допомогти Україні збільшити експорт зерна.

Раніше Оздемір засудив російські бомбові удари по зерновій інфраструктурі України: елеваторам, складам добрив, сільськогосподарським угіддям тощо. Політик припускає, що путін прагне «у довгостроковій перспективі усунути Україну як конкурента» та підняти ціни на зерно в світі для підвищення власних валютних надходжень.

Читайте також: Бербок цього тижня скликає міністрів G7 і НАТО

За даними Міжнародної зернової ради, Україна була четвертим у світі експортером зерна у сезоні 2020/2021 років, продавши за кордон 44,7 млн ​​тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-