Дешевше, ніж у газпрому: Болгарія з червня купуватиме американський скраплений газ

Дешевше, ніж у газпрому: Болгарія з червня купуватиме американський скраплений газ

Укрінформ
Прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков провів із віцепрезидентом США Камалою Гарріс у Вашингтоні зустріч, на якій досягнута домовленість про постачання американського скрапленого газу (СПГ) на більш вигідних, ніж російські, умовах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bulgarian News Agency.

«Було домовлено, що реальні поставки скрапленого газу (з США – ред.) до Болгарії будуть здійснюватися за цінами, нижчими за ціни «Газпрому», починаючи з червня», - йдеться у пресрелізі болгарського уряду за підсумками зустрічі.

Петков заявив, що партнерство зі Сполученими Штатами разом із солідарністю та підтримкою Євросоюзу є важливою частиною забезпечення газової незалежності Болгарії.

Читайте також: Німеччина може побудувати перший термінал для скрапленого газу до кінця року

Як повідомлялося, 27 квітня російський монополіст «Газпром» повністю призупинив постачання газу болгарській компанії «Булгаргаз» та польській PGNiG у зв'язку з несплатою в рублях.

1 квітня президент росії путін указом зобов'язав вести розрахунки за газ тільки в рублях із країнами, які уряд росії визнав «недружніми» за їхню позицію щодо повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Більшість урядів країн Євросоюзу заявили про відмову оплачувати поставки російського газу в рублях. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн застерегла, що перехід на розрахунки з росією у рублях буде означати порушення санкцій ЄС проти росії, зокрема проти її банківського сектору, у зв’язку із розв'язаною рф війною проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-