Бельгія заморозила російські фінансові активи на майже $200 мільярдів - ЗМІ

Бельгія заморозила російські фінансові активи на майже $200 мільярдів - ЗМІ

Укрінформ
На виконання санкцій проти рф, запроваджених за рішенням Ради ЄС, Бельгія заморозила російські фінансові активи на загальну суму понад 196 мільярдів євро.

Про це повідомляє The Brussels Times, передає Укрінформ.

«Відповідно до європейських санкцій проти росії Бельгія заблокувала 196,4 мільярда євро російських фінансових транзакцій. Федеральний уряд Бельгії також заморозив активи у 2,7 мільярда євро, що належать 887 особам та 62 установам, які вказані у санкційному списку Європейського Союзу», - йдеться у публікації.

Читайте також: Прем’єр Бельгії закликав до міжнародного суду над винними у злочинах в Бучі

Водночас митні служби Бельгії стежать за дотриманням санкцій щодо товарів на території країни. Зокрема, у портах Бельгії були перевірені понад 23 тисячі контейнерів, і три з них, із предметами розкоші, що призначалися для росії, були вилучені.

Крім того, у порту "Зебрюгге" були затримані 1000 автомобілів високого класу, що призначалися для продажу в росії.

За даними Національного банку Бельгії, у 2017-2019 роках імпорт російських товарів до Бельгії складав, у середньому, суму у 1,5% від ВВП країни, або близько 6,7 мільярда євро щороку.

Читайте також: Бельгія слідом за Нідерландами висилає два десятки російських дипломатів - ЗМІ

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Європейський Союз запровадив жорсткі санкції проти росії.

Єврокомісія винесла на розгляд Ради ЄС п’ятий пакет санкцій, який розширить перелік осіб, російських установ та банків, на яких поширюються обмежувальні заходи, а також повністю заборонить імпорт до ЄС російського вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-