Світ не дасть росії перетворити війну на «нормальність» - Бербок

Світ не дасть росії перетворити війну на «нормальність» - Бербок

Укрінформ
Цивілізований світ повинен зробити все можливе, щоб не дати росії реалізувати її божевільні уявлення.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок після завершення в Берліні донорської конференції для Молдови, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат зазначила, що пройшло 6 тижнів від моменту, коли «те, що не можна було раніше собі уявити, стало реальністю і того, що росія, очевидно, погрожує повільно перетворити на жорстоку нормальність».

«Але ми повинні не допустити, щоб нелюдські картини із Бучі, Маріуполя, багатьох інших міст колись стали нормальністю. Ми повинні та будемо протистояти тому, щоби військові злочини стали нормальністю», - підкреслила Бербок і запевнила, що варварство ніколи не буде виправдано.

Глава німецького МЗС згадала претензії росії, яка намагається позбавити народи у своєму сусідстві права на власне життя, на свободу, на саме державне існування.

«Жодна країна не є «активом», ніхто не є «заднім двором» росії, ніхто не приречений довічно жити в неволі лише тому, що російське керівництво хоче в своєму націоналістичному безумстві», - заявила Бербок.

Вона визнала: все свідчить, що ми стоїмо лише на початку цій війни та криз, яку вона провокує. Тож, зазначила міністр, потрібно «довге дихання», і запевнила, що воно в Заходу є, зокрема готовність допомогти іншим країнам, які приймають українських біженців.

Читайте також: Кулеба і глава МЗС Британії обговорили санкції проти рф

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-