ФБР закликає олімпійців не користуватися смартфонами через загрозу кібератак

ФБР закликає олімпійців не користуватися смартфонами через загрозу кібератак

Укрінформ
ФБР США наполегливо закликало американських спортсменів, які вирушають до Пекіна на зимові Олімпійські Ігри, тримати особисті смартфони дома й користуватися стаціонарними телефонами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ABC News.

"ФБР закликає всіх спортсменів тримати особисті мобільні телефони дома й під час Ігор користуватися тимчасовим телефоном, - ідеться в повідомленні, розісланому ЗМІ. – За даними спецслужб, зловмисники влаштовують кібератаки з метою фішингу, через фальшиві вебсайти під виглядом офіційних провайдерів послуг на Олімпійських Іграх пропонують всілякі сервіси, поширюють дезінформацію".

Читайте також: На телефонах дипломатів Фінляндії виявили шпигунські програми

Ці спроби втручання можуть заблокувати або порушити пряму трансляцію змагань, призвести до викрадення або витікання конфіденційних даних, попереджає ФБР.

За даними спецслужб, використання цифрових гаманців та мобільних карт ковід-щеплень також може сприяти викраденню особистої інформації, встановленню інструментів стеження, шкідливого програмного забезпечення.

Канадський олімпійський комітет також випустив аналогічну заяву, що закликає спортсменів залишати свої телефони дома.

Читайте також: Нідерланди звинуватили двох російських дипломатів у шпигунстві

Під час Олімпіади 2020 року в Токіо було здійснено понад 450 млн спроб хакерських атак, «хоча жодна з них не увінчалася успіхом завдяки вжитим заходам кібербезпеки», ідеться в повідомленні.

Також під час зимових Олімпійських Ігор 2018 року російські хакери «здійснили руйнівну кібератаку на церемонію відкриття за допомогою фішингових програм і шкідливих мобільних додатків», зазначили у ФБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-