Блінкен і Трасс обговорили стримування Росії – Держдеп

Блінкен і Трасс обговорили стримування Росії – Держдеп

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен провів переговори з міністром закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс, зокрема, щодо ситуації навколо України та координації спільних зусиль для стримування агресії РФ.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, оприлюдненому за результатами телефонної розмови в понеділок, передає Укрінформ.

У Держдепі зауважили, що сторони «підбили підсумки останніх заходів щодо стримування Росії від військового нарощування в Україні та навколо неї».

У цьому зв’язку підкреслюється, що США й Велика Британія «координують свої дії між собою, а також із НАТО та європейськими союзниками й партнерами, щоб спонукати Росію до деескалації напруженості та переходу її на шлях дипломатії».

Читайте також: Штати врахували позицію України в письмовій відповіді Москві – Держдеп

Крім того, глави зовнішньополітичних відомств США й Британії обговорили спільне протистояння політиці економічного тиску Китаю, шляхи успішного завершення переговорів з Іраном щодо його ядерної програми.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен у понеділок взяв участь у засіданні ради міністрів закордонних справ ЄС на запрошення верховного представника ЄС Жозепа Борреля. Учасники зустрічі обговорили спільну відповідь на агресію РФ у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-