Джонсон готовий знову розмовляти з Путіним про Україну

Джонсон готовий знову розмовляти з Путіним про Україну

Укрінформ
Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон заявив, що готовий знову поговорити з президентом РФ Володимиром Путіним на тлі загрози вторгнення російських військ до України, а також вкотре нагадав Москві про наслідки такого кроку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті уряду Британії.

Останні переговори Джонсона з Путіним відбулися 13 грудня 2021 року.

"Я, звичайно, готовий, готовий знову розмовляти з ним", - сказав Джонсон.

«Українці мають повне моральне та юридичне право захищати свою країну, і я вважаю, що їхній опір буде наполегливим та завзятим", - зазначив Джонсон.

"Ми вже розсекретили переконливі дані розвідки, які викривають намір Росії встановити маріонетковий режим в Україні, і ми продовжуватимемо розкривати будь-яке використання Росією кібератак, операцій під фальшивим прапором або дезінформації", - сказав британський прем'єр.

Під час засідання парламенту Великої Британії Джонсон попередив Москву, що шлях кровопролиття та руйнувань стане для неї трагедією. Він додав, що українці мають намір боротися та стали досвідченішими у війні.

"Якщо Росія піде цим шляхом, багато російських матерів більше не побачать своїх синів», — сказав Джонсон.

Читайте також: Британія без вагань посилить санкції проти Росії – Джонсон

Як повідомлялося, голова уряду Великої Британії заявив у вівторок, що Лондон без вагань посилить санкції проти Москви та намагатиметься сприяти будь-якому розгортанню НАТО, якщо РФ вторгнеться в Україну.

Він також заявив, що Британія та США ведуть переговори щодо можливості відключення РФ від міжнародної міжбанківської системи SWIFT.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-