Конгрес США викликав чотирьох юристів Трампа на слухання щодо штурму Капітолія

Конгрес США викликав чотирьох юристів Трампа на слухання щодо штурму Капітолія

Укрінформ
Спецкомітет Палати представників США, який розслідує штурм Капітолію 6 січня 2021 року, розіслав примусові виклики на слухання чотирьом юристам експрезидента Дональда Трампа, в тому числі, його колишньому адвокату Руді Джуліані.

Про це йдеться в офіційній заяві Комітету, оприлюдненому в середу, повідомляє Укрінформ.

«Спеціальний комітет видав повістки до суду чотирьом особам, які публічно поширювали необґрунтовані заяви про (президентські – ред.) вибори 2020 року та брали участь у спробах зірвати або відкласти процес сертифікації результатів виборів», - зазначається в повідомленні.

Комітет вимагає надати документацію, а також прибути на слухання для свідчень ексадвокату Трампа Руді Джуліані, юристам виборчої кампанії Дженні Елліс та Сідні Пауелл, а також раднику кампанії Трампа Борису Епштейну.

Читайте також: Екссоратника Джуліані визнали винним в незаконному фінансуванні виборів у США

При цьому зазначається, що Руді Джуліані «активно виступав із заявами про фальсифікацію виборів від імені колишнього президента й намагався переконати законодавців на місцях вжити заходів для скасування результатів голосувань».

Дженна Елліс видала юридичні записки щодо конституційних повноважень віцепрезидента відхиляти підрахунок голосів у штатах, які подали альтернативні списки виборщиків.

Сідні Пауелл «активно пропагувала заяви про фальсифікацію виборів від імені експрезидента Трампа в судових процесах і публічних виступах».

Читайте також: Вашингтон услід за Нью-Йорком призупинив адвокатську ліцензію Джуліані

Крім того, Борис Епштейн брав участь у підготовці варіантів щодо відкладення сертифікації результатів виборів, якщо віцепрезидент Пенс відмовиться робити це від свого імені.

Усі четверо мають подати відповідні документи до 1 лютого, а також прибути до 8 лютого на засідання Спеціального комітету для участі в слуханнях.

Читайте також: Штурм Капітолія: Пенс може свідчити у Конгресі проти Трампа

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня 2021 року натовп прихильників Дональда Трампа вирушив на штурм будівлі Конгресу США після закликів тодішнього президента відновити справедливість та повернути «вкрадені вибори» в США. Під час цих подій померло п’ятеро осіб, сотні отримали поранення. Після цього правоохоронні органи висунули офіційні звинувачення понад 1,2 тисячі учасників штурму. У Палаті представників сформований Спеціальний комітет, який розслідує події, пов’язані зі штурмом Капітолію США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-