Буревії у Польщі повалили сотні дерев та залишили без електрики десятки тисяч людей

Буревії у Польщі повалили сотні дерев та залишили без електрики десятки тисяч людей

Фото
Укрінформ
Над Польщею у понеділок проносяться буревії, в результаті яких по всій країні повалено сотні дерев, тисячі людей залишаються без світла, щонайменше четверо людей постраждало.

Рятувальники упродовж минулої ночі й до опівдня в понеділок понад три тисячі разів виїжджали на ліквідацію наслідків негоди, в основному усунення повалених дерев, перевернутих автомобілів та лагодження пошкоджених дахів, передає Укрінформ з посиланням на tvn24.pl.

За інформацією Державної рятувальної служби Польщі, найбільше шкоди негода наробила у Мазовецькому (Варшава) та Лодзькому (Лодзь) на сході та у центрі країни, а також інших регіонах на півночі країни.

Наслідки негоди в Польщі / Фото: ADAM WÓJCIK

Четверо осіб зазнали травм. Зокрема, в місті Ельблонг (північний схід РП) дерево впало на двох людей, а в Торуні (північ країни) в одному випадку дерево впало на проїжджаючий автомобіль, а в іншому людина постраждала від падіння елемента даху.

Від пошкодження ліній електропередач через падіння дерев у Свєнтокшиському воєводстві на півдні РП без світла залишалися 16,5 тис. людей, у Великопольському – понад 30 тис. В кількох місцях країни було організовано об’їзди на дорогах, де впали дерева. У Вармінсько-Мазурському воєводстві (північний схід) дерева впало на залізничну колію блокуючи на декілька годин рух потягів.

Читайте також: Сильний шторм приніс потужний снігопад у США - тисячі людей без світла

Повалені дерева також стали причинами кількох ДТП, закриття середніх шкіл та кладовищ для відвідувачів.

У понеділок близько опівдня над Варшавою пронісся буревій з інтенсивними опадами снігу, сильними поривами вітру, громом і блискавками. В результаті пориву вітру на одній з центральних вулиць міста перевернулася дві вантажівки, блокуючи рух на жвавій вулиці.

Жителі Польщі у неділю та понеділок отримали від урядового центру безпеки країни смс-повідомлення про очікування сильних поривів вітру, відтак - про можливі перебої у постачанні електроенергії, комунікаційні проблеми та прохання сховати речі, які могли б постраждати або завдати шкоди в результаті негоди.

Фото: ADAM WÓJCIK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-