ОБСЄ закликає владу Казахстану поважати свободу ЗМІ та повернути інтернет

ОБСЄ закликає владу Казахстану поважати свободу ЗМІ та повернути інтернет

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Тереза ​​Рібейру висловила стурбованість ситуацією зі свободою ЗМІ в Казахстані та закликала владу забезпечити безпечні умови праці для журналістів, а також відновити доступ до інтернету в країні.

Як передає Укрінформ, відповідна заява опублікована на сайті Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

"ЗМІ працюють для того, щоб інформувати громадськість вільним, неупередженим та незалежним чином. Це життєво важлива функція в будь-якому суспільстві. Тому журналісти мають бути у безпеці при виконанні своєї роботи за будь-яких обставин", - заявила Рібейру.

Крім того, вона додала, що "необмежений доступ до інформації, як офлайн, так і онлайн, є важливим елементом суспільної безпеки і завжди повинен дотримуватися".

"Я закликаю владу Казахстану зберігати, захищати та розвивати свободу ЗМІ в країні в ім'я блага та всебічної безпеки як самої країни, так і регіону ОБСЄ в цілому", - заявила Тереза ​​Рібейру.

Як відомо, під час запеклих зіткнень у Казахстані, які почалися тиждень тому, нападів зазнали багато місцевих та іноземних журналістів та редакції ЗМІ. Надходили повідомлення про короткочасні затримання працівників ЗМІ у різних частинах країни та відмову у в'їзді у країну іноземним кореспондентам. Доступ до інтернету в Казахстані був обмежений, внаслідок чого населення не отримувало інформації про події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-