Російські літаки бомбили Ідліб у Сирії, загинули двоє дітей та жінка

Російські літаки бомбили Ідліб у Сирії, загинули двоє дітей та жінка

Укрінформ
Російські літаки бомбили північно-західні околиці міста Ідліб, яке перебуває під контролем повстанців, з якими воює уряд Асада.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяви адміністрації Ідліба та очевидців.

Повідомляється, що літаки, які вилетіли з російських військових баз у Сирії, в ніч на неділю скинули бомби на декілька об’єктів на околицях міста. Зокрема вони атакували табір, де мешкають тисячі родин біженців поблизу села Джиср аль Шукхур, внаслідок чого загинули двоє дітей та жінка, і ще 10 людей отримали поранення.

Також вони скинули бомби на водоочисну станцію, яка постачає воду до Ідлібу, де мешкають понад мільйон осіб. У РФ та в сирійській армії поки не прокоментували ці повідомлення.

«Росіяни фокусуються на інфраструктурі та економічних ресурсах», - заявив Абу Хазем Ідлібі, чиновник з цивільної оборони міста, яке є останнім великим населеним пунктом під контролем повстанців.

ЗМІ відзначає, що окрім околиць Ідліба російські літаки також скинули бомби на села в регіоні Джабал аль-Завія на південь від міста. Про жертви поки що не повідомлялося. Зазначається, що це перший авіаудар з листопада.

Повідомляється, що близько двох років тому РФ, яка підтримує сирійського президента Башара аль Асада, та Туреччина, яка підтримує опозиційні групи, уклали угоду, яка завершила активну фазу бойових дій у Сирії.

Як повідомляв Укрінформ, за вербування найманців для участі у війні в Сирії трьом українцям загрожує до 10 років.

Фото: rfsmediaoffice.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-