На антикарантинний протест у Брюсселі вийшли тисячі людей

На антикарантинний протест у Брюсселі вийшли тисячі людей

Фото
Укрінформ
Щонайменше п’ять тисяч осіб вийшли на акцію протесту у бельгійській столиці в неділю, протестуючи проти закриття закладів культури в рамках COVID-обмежень у зв’язку з поширенням нового штаму Омікрон в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє VRT.

За даними поліції, всього на акції протесту у Брюсселі перебували близько п’яти тисяч людей у той час, як організатори заходу заявляли про 12 тисяч.

Протестувальники вимагали від уряду скасувати ухвалене у середу рішення про закриття кінотеатрів, театрів та концертних залів у зв’язку з поширенням нового штаму Омікрон у країні.

Антикарантинний протест у Брюсселі/Фото: Nicolas Maeterlinck

На сцені перед демонстрантами виступили кілька відомих місцевих артистів, які також оголосили заклики культурного сектору до політиків.

Протестувальники також тримали плакати, зокрема, з написами «Немає майбутнього без культури» та «Культура є необхідністю».

Загалом акція протесту, попри дощ у бельгійські столиці, тривала близько години.

Зазначається, що частина бельгійського сектору культури вже почала бойкотувати рішення уряду. Деякі кінотеатри й театри, зокрема, у Брюсселі залишалися сьогодні відкритими для відвідувачів.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 26 грудня зафіксований 279 848 461 випадок COVID-19, із них 5 413 544 летальних, одужали 250 086 324 особи.

Фото: Nicolas Maeterlinck

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-