Джонсон - Путіну: Агресія проти України є «стратегічною помилкою», що матиме серйозні наслідки

Джонсон - Путіну: Агресія проти України є «стратегічною помилкою», що матиме серйозні наслідки

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним попередив його про «серйозні наслідки» в разі агресії проти України.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомила прес-служба британського уряду.

Зазначається, що Джонсон висловив глибоке занепокоєння у зв'язку з нарощуванням російських військ біля кордонів України та підтвердив важливість роботи по дипломатичних каналах для зниження напруженості та пошуку довгострокових рішень.

Прем'єр-міністр також підкреслив прихильність Великобританії до територіальної цілісності та суверенітету України й попередив, що "будь-які дестабілізуючі дії будуть стратегічною помилкою, яка матиме серйозні наслідки" для Росії.

При цьому він визнав важливість діалогу з міжнародної та регіональної безпеки. Співрозмовники погодилися, що сторони повинні дотримуватися умов Мінського протоколу, зазначили у прес-службі британського уряду.

Раніше глава МЗС Британії Елізабет Трасс заявляла, що Лондон розглядає всі варіанти реагування, якщо РФ піде на подальше вторгнення на територію України.

Як повідомлялося, наразі біля кордонів України вже зосереджено близько 100 тис. російських військових.

Раніше глава ГУР Кирило Буданов заявив, що вторгнення військ РФ може відбутися в січні-лютому відразу за декількома напрямками: через ділянки східних кордонів (як контрольовані, так і не підконтрольні Києву), а також із Криму та Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-