МЗС Британії закликало демократичні країни відмовитися від російського газу

МЗС Британії закликало демократичні країни відмовитися від російського газу

Укрінформ
Вільні демократичні країни мають відмовитися від російського газу, щоб зберегти свою незалежність.

Про це на зустрічі міністрів закордонних справ G7 у Ліверпулі заявила очільник МЗС Великої Британії Ліз Трасс, передає Укрінформ із посиланням на АР.

Вона зазначила, що вона хотіла б виробити спільну стратегію з усіма партнерами, "щоб переконатися, що вільні демократичні країни можуть мати альтернативу російським газовим постачанням", маючи на увазі спірний трубопровід "Північний потік-2", яким газ постачатиметься з Росії до Німеччини в обхід України.

Трасс також підкреслила, що Британія готова розглянути нові економічні правила для захисту своїх "основних цінностей" і посилити умови контролю за фінансовими потоками, що прямують до Лондона.

“Рішення вільного світу зробити пріоритетним у короткостроковій перспективі отримання дешевої енергії та дешевого фінансування, у довгостроковій перспективі дорого обходиться свободі та демократії. І ми не можемо повторити цю помилку знову”, — заявила глава зовнішньополітичного відомства Британії.

Читайте також: Британія закликатиме G7 виступити єдиним фронтом проти країн-агресорів

Нагадаємо: Велика Британія мало залежить від постачання російського газу, але її фінансовий ринок та ринок нерухомості Лондона є основними центрами циркуляції російських грошей. Європейські партнери неодноразово звинувачували владу Великобританії у зайвій лояльності у питанні фінансового контролю за незаконно отриманими коштами з усього світу, що прямують до Сполученого королівства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-