Канада прискорює вакцинацію бустерною дозою через Омікрон

Канада прискорює вакцинацію бустерною дозою через Омікрон

Укрінформ
Найбільша канадська провінція Онтаріо на початку січня дозволить усім повнолітнім жителям отримати третю бустерну дозу вакцини від COVID-19. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції у Торонто розповів головний санітарний лікар Онтаріо Кіеран Мур.

За його словами, охочі повнолітні жителі Онтаріо зможуть записатися на третю дозу починаючи з 4 січня, але за умови, якщо після їх другого COVID-щеплення минуло не менше 6 місяців. “Рішуче закликаю всіх онтарійців дотримуватися нових та чинних обмежувальних заходів й зробити перше, друге чи третє щеплення. Це захистить усіх”, - сказав Мур.

Він також нагадав, що з початку наступного тижня бустерну дозу щеплення вже зможуть отримати 50-річні й старші жителі провінції. “Як і в багатьох інших регіонах світу, показники громадського здоров’я в Онтаріо викликають занепокоєння. Для захисту досягнутого прогресу в дальній перспективі необхідні нові кроки”, - зазначив головлікар.

Окрім цього, під час пресконференції було оголошено й про низку інших кроків, покликаних сповільнити поширення коронавірусу в Онтаріо. Зокрема, уряд відмовився від планів скасувати перевірку сертифікатів вакцинації у середині січня, натомість посиливши вимоги до цих посвідок.

На тлі поширення COVID-штаму Омікрон, цього тижня у Онтаріо було виявлено на 41% більше випадків інфікування коронавірусом, ніж минулого тижня. При цьому наразі майже 90% онтарійців, старших 12 років, отримали два щеплення від COVID-19.

У світі, станом на ранок 11 грудня, зафіксували 269 474 109 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 5 312 691 летальний випадок, одужали 242 392 329 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-