Президент Литви про дії РФ: Є багато ознак, що може справдитися найгірший сценарій

Президент Литви про дії РФ: Є багато ознак, що може справдитися найгірший сценарій

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що ймовірність російської агресії зараз дуже висока, і всі спільні зусилля слід спрямувати на те, щоб не допустити найгіршого сценарію.

Про це він сказав на прес-конференції, коментуючи бесіду з президентом США Джо Байденом, що відбулася в четвер, в якій брали участь лідери країн "Бухарестської дев'ятки", передає Укрінформ з посиланням на Delfi.

"...Це дзвіночок не тільки для України, це дзвіночок і для всього східного флангу НАТО, країни Балтії теж відчувають пряму загрозу. Тому ми домовилися, що відповідь США у військовому сенсі цього слова буде адекватною, ми можемо розраховувати на підкріплення у військовому сенсі, яке дозволить нам почуватися більш захищеними", - наголосив Науседа.

За його словами, учасники зустрічі констатували, що ймовірність російської агресії є дуже високою. "Є багато ознак, які показують, що може справдитися і найгірший сценарій - військова інтервенція на територію суверенної незалежної держави. Ми разом маємо зробити все, щоб цього найгіршого сценарію не було", - заявив Науседа.

Він підкреслив, що в умовах військової загрози, що походить від Росії, важлива єдність партнерів по НАТО.

За словами президента Литви, стримування - це найкращий засіб, щоб "поважалися права незалежних держав", а Байден "бере на себе і необхідне лідерство, і згуртовує наші сили, щоб була дана цілком чітка відповідь і зроблено зрозуміле посилання агресивним режимам, що такі дії не залишаться без відповіді. "Відповідь буде найжорсткішою, як висловився президент, уся світова й навіть європейська політична архітектура дуже сильно зміниться, а характер санкцій буде найжорсткішим", - наголосив Науседа.

Як повідомлялося, 7 грудня у режимі відеоконференції відбулися переговори президентів США та Росії, які протягом двох годин обговорювали проблеми безпеки, зокрема, концентрацію російських військ навколо кордонів України.

За офіційною інформацією Білого дому, президент США Джо Байден підтвердив свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також "закликав до деескалації та повернення до дипломатії".

Фото з сайту Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-